Maka berlumba-lumbalah kamu dalam membuat kebaikan(Al-Baqarah:148)

Amiru Ca'aziq

Segmen : Saya Blogger Dari Negeri .....


Klik banner tu kalau anda mahu mengikuti segmen ini. Tadi saja-saja nak melawat
blog kawan-kawan, tiba-tiba ternampak segmen ini....lepas itu apalagi saya join ah.
Inilah segmen pertama yang saya ikuti.

Saya Syahaziq blog dari Negeri Melaka, Mungkin Ramai yang dah tahu tempat-tempat yang
menarik di Negeri Melaka..... Melaka terkenal sebagai bandaraya bersejarah.
Tapi dekat Melaka takdelah banyak makanan yang popular. Tapi bagi saya makanan
yang paling popular adalah Nasi Pataya nak tahu sebab apa, sebabnya adalah....
Nasi Pataya adalah makanan kegemaran saya. Ok, kita sambung balik, Melaka juga terkenal sebagai Melaka Maju atau terkenal sebagai teknologi Hijau....
Erm, saya tak tahulah apa sebabnya Melaka
di kenali sebagai teknologi hijau. Kalau nak tahu sebabnya tanyalah PM Negeri Melaka.
Tapi yang bestnya dekat Melaka adalah, tempat nak beli barang-barang semuanya dekat-
dekat, itu yang bestnya tu.
Erm, apalagi ye yang best tentang melaka.... Hah, baru ingat apa yang bagus tentang
Melaka... Melaka mempunyai banyak tempat-tempat untuk melawat sebagai contoh:-
1)Zoo Negeri Melaka
2)Taman Rama-rama
3)Taman Buaya
4)Melaka Mall
5)Hang Tuah Mall
6)Eyes on Malaysia
7)Muzium Besar Melaka
8)Melawat separuh badar Melaka dengan LRT
Ok itu je yang saya tahu, nak tahu lebih banyak tengoklah kat sini.
itu jew, selamat berkenalan semua.... :-)
Post a Comment
 
full design : jiakreatifelt